fredag den 25. maj 2012

Åbent brev til Enhedslisten om skattereform og førtids-fleks-reform

Kære Enhedsliste

Tillykke med endnu en fortjent fremgang i meningsmålingerne, så I ud fra den offentliggjort fredag 25. maj 2012 ser ud til at kunne blive lige så stort et parti som de radikale - også selv om de går lidt tilbage.
Men pas nu på med ikke at overspille retorikken, som måske nok giver vælgere, men også deltager i "løftebrud"s-talen, som netop er med til at svække regeringen, og som de borgerlige ironisk nok begyndte fra dag 1, før finansloven med netop EL.

Regeringen fører en midterpolitik, og den kunne mildt sagt være bedre og mere venstreorienteret
med langt mere vækst, finanskontrol og omfordeling.

MEN der er også sket og sker fremskridt, og I bør bejle til regeringen for FORLIG OM SKAT OG FØRTIDS/FLEKS, evt. med DF, fordi I har en chance for at forbedre tingene betydeligt.

SKATTEREFORM, hvor I som minimum for det første kan opnå tåleligt kompromis mellem regeringens forslag om kun inflationssikring af overførslerne og en fuld taktregulering efter lønstigningerne - selv om vi pensionister havde mere ud af inflationssikring lige nu!
Faktisk kunne man gøre den slags 'kontracyklisk', så overførsler følger inflationen i opgangstider, men forskellen til lønstigningen spares op i en socialfond, som udbetales som ekstra overførsler i nedgangstider, fordi fattigrøve jo bruger stort set hele budgettet på daglige fornødenheder, og det derfor sinker faldet i privatforbruget og holder nogle i arbejde længere ...
Samtidig en så lille hævelse af topskattegrænsen (helst finansieret ved øget topskatteprocent for resten) og en så stor forøgelse af jobfradraget i procent men med maks på 20.000 (= indkomst op til 250.000 ved 8% fradrag).
Derudover bør arveafgiften hæves til mindst 30%, som AE foreslår, og gerne 50% (3 mia.), mens formueskatten er fin men kan øges til 1%.
Endelig kan I få æren af at redde regeringen for at krænke privatlivets fred ved at få fjernet det tåbelige forslag om, at skat kan gå ind hvor som helst, blot der er tegn på byggeri og "vennetjenester" - stram beskatningen og skærp indsatsen mod sort arbejde, men få nu ikke krænket retten til privatliv.
Og måske bør I hellere sikre en reform uden rentefradragssænkning, fordi det alligevel tidligst kan ske efter et valg og rammer unge familier hårdt - så hellere helt fjerne både ejendomsværdiskat og rentefradrag med tiden, eller hæve ejendomsværdiskatten, som virkelig rammer de rige med friværdi.

FØRTIDS-FLEKSREFORMEN, fordi VK lige har vendt tomlen nedad pga. begunstigelsen af a-kassemedlemmer, og og I har nu mulighed for at komme på banen igen.
Kravene bør være, at dette ikke må være en spareøvelse - penge tilovers skal bruges til velfærd, f.eks. helbredskort til alle pensionister.
Og så skal hesten foran vognen og ikke omvendt:
Først psykiatrien (samt andre tiltag, sundhed and otherwise) på finansloven OG ægte rummelighed på arbejdsmarkedet f.eks.ved trepartsparforhandlingerne, derefter FORSØG med tilstrækkelige ressourcer på at give så mange som muligt plads på arbejdsmarkedet, så de ikke parkeres på førtid i f.eks. 40 år - tro mig, så fedt er det heller ikke, og jeg har kun prøvet fra mit 46.-53. år.

vh og held og lykke
CP, cand.mag., liberalsocialist og førtidsgrøntsag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar